четвртак, 22. новембар 2007.

Представљамо програм: „ТнТ Ћирилица“

Реч је о још једном пресловљивачу текста из писма у писмо. За разлику од сличних програма на интернету реч је о самосталној апликацији а не о додатку за MS Word или OpenOffice. Програмер, Немања Тодић, заслужује све похвале за изузетно добро урађен и осмишљен производ.

Програм омогућава двосмерно пресловљавање текста, из ћирилице у латиницу и обратно. Такође се може користити за двосмерно пресловљавање читавих интернет презентација, у већини случајева без потребе за додатним исправљањем добијених резултата.

ТнТ Ћирилица се одликује великим бројем додатака који служе да омогуће брзо и ефикасно пресловљавање тескта без потребе за накнадним исправкама. Постоји могућност „непресловљавања фраза" што омогућава да се речи попут Windows, Web, Office, Excel оставе у свом изворном облику. Програм долази са базом од 80 фраза, уз могућност допуне.

Друга интересантна погодност јесте „Аутоматско пресловљавање", што вам омогућава да при селектовању текста из било ког програма, рецимо Internet Explorer, два пута копиран текст (Ctrl-C, copy) пресловите и поставите на клипборд па се тако пресловљен текст може налепити у другу апликацију (Ctrl-V, paste).

Програм нуди и „полирање превода" и покушаће да нађе и исправи грешке које могу настати приликом пресловљавања. Рецимо, при пресловљавању речи „odjednom" може да се добије „ођедном" али ће програм то поправити у „одједном".

Ту је и стандардна „нађи и замени" функционалност, врло корисна у случају систематских словних грешки у пресловљеном тексту. Програм се може похвалити великом брзином рада, уз јако корисну могућност "Live Update" што омогућава преглед новости о програму.

Програм можете наћи на адреси http://www.todicsoft.com/opis_cirilica.php а корисне савете и искуства при раду са програмом можете поделити са читаоцима „Вокабулар" форума и посвећеној теми.

Нема коментара: