среда, 02. април 2008.

Позив за бета-тестирање Мозилиног фајерфокса 3 (Mozilla Firefox 3)

Поштовани сви,

Изашло је издање за бета тестирање Мозилиног фајерфокса 3. Пето бета-издање фајерфокса 3 има и локализацију (превод) на српски језик. То такође значи отворен позив свима који то желе да се прикључе бета-тестирању и пријаве све недостатке које уоче.

Да се не бих понављао, прочитајте овде детаље о тестирању. Наоштрите ваше бета-тестере и баците се на бета-тестерисање. Инсталирајте програм, прошетајте се кроз што више менија и опција, и грешке пријавите на за то предвиђено место (багзилу). Битно је да грешке пријавите у багзилу а не овде, јер неке од њих треба да покупе одговорни из Мозилине задужбине.

Имате прилику да уочите шта не ваља и да се то на време исправи пре званичног издања. Немојте после „да би ми се неко жалио“ када изађе званично издање како је урађено овако а требало је онако, па да се онда повлачимо по форумима и другде!

Пренесите ову ситну вест даље где мислите да је битно да се нађе, па до следећег виђења на багзили (Bugzilla).

ф

П.С. Још мало података за заинтересоване.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Већина пречица не раде када користим Фајерфокс на српском (бета 5), нови језичак би требао бити Ctrl-T, али не ради.

Интересантно је да крај наредбе Нови језичка у менију Датотека стоји „Ctrl+ДОДАЈ У РЕЧНИК“. Сличан проблем је са неколико других ставки у менијима Датотека и Уреди.

Филип је рекао...

Примљено к знању и прослеђено где треба.